Neler Yeni

Geforce Now Nedir, Nasıl Yüklenir, Ayarları Nasıl Olmalı?

kubilayer

80+
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
293
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Kubilay
geforce-now-kapak.jpg


Geforce Now Nedir?
Nvidia'nın 7 yıllık beta sürecinin ardından yeni çıkarmış olduğu Geforce Now, Nvidia'nın oyunları kendi serverları üzerinden size yayınlaması dolayısıyla oyun oynamanızı sağlayan bir platform. Siz istediğiniz istediğiniz oyunu Geforce Now üzerinden seçip oynaya basıyorsunuz, Nvidia kendi donanımları üzerinden oyunu size ''stream'' ediyor. Böylelikle oyunu bilgisayarınıza yük etmeden, istediğiniz grafiklerde yüksek FPS değerleri ile oynayabiliyorsunuz.

Ücretsiz ve ücretli olarak iki paketi bulunan Geforce Now'ın ücretsiz seçeneğini seçtiğinizde, 1080p 60FPS standartında oyunlarınızı oynayabiliyorsunuz ancak server oyunu saatte bir kapatıyor. Bu yüzden her saatte bir oyunu tekrar açmanız gerekmekte. Founders adlı paketi satın aldığınızda ise RTX destekli bir şekilde, istediğiniz oyunu saatlerce oynayabiliyorsunuz.

Nasıl Satın Alabilirim?
geforce-now-ücreti.jpeg


Geforce Now için, satın alma zorunluluğu bulunmamakta. Ücretsiz sürümüne sahipseniz RTX'li oyunlarda RTX teknolojisinden yararlanamayacak ve bir girişte en fazla 1 saat bu hizmetten yararlanabileceksiniz. Tekrardan girmek isterseniz, tekrar server sırasına girip hesabınıza ve oyuna giriş yapmanız gerekecek.

Founders adlı ücretli paketi satın alırsanız, server beklerken öncelikli olacaksınız. Bunun yanısıra -şimdilik- 6 saatlik parçalar halinde oyunun tadını çıkarabilecek ve RTX teknolojili oyunlarda RTX teknolojisinden faydalanabileceksiniz. Dilerseniz buraya tıklayarak aylık 5.49 Euro'ya Founders paketini satın alabilirsiniz.

Sonraki: Geforce Now Nasıl Kurulur?

Geforce Now Nasıl Kurulur?


İlk olarak buraya tıklayarak Geforce Now'ın resmi sitesine buraya tıklayarak giriş yapmanız gerekiyor.


Ardından sahip olduğunuz platforma göre, yazılımı indirin.

geforce-now-nasil-kurulur-3.png


İndirmiş olduğunuz uygulamaya tıklayın. Karşınıza böyle bir ekran çıkacak ve kendiliğinden programı kuracak.



Şartları ''Agree and Continue'' butonuna tıklayarak kabul edin.



Uygulamaya diler Nvidia hesabınız ile diler iseniz Facebook veya Google üzerinden giriş yapın. Sıra Geforce Now'ı internetimizin performansına göre ayarlamakta.

Sonraki: Uygulama Hangi Ayarlarda Kullanılmalı?

Uygulama Hangi Ayarlarda Kullanılmalı?


Sağ üstten ayarlara tıkladığınız zaman, karşınıza böyle bir ekran çıkacak. Bu ekranda karşınıza çıkan ''Server Location'' kısmından ''EU Central 3'' server'ını seçin. Deneyimlerime ve gelen yorumlara göre gecikmenin en düşük olduğu server bu.


Ardından ''Streaming Quality'' kısmından kendi internetinize göre ayar yapmanız gerekiyor. Öncelikle diğer ayarlara bir göz atalım.

  • Balanced, 1080p 60 FPS kalitede bir yayın sunuyor bitrate ise otomatik. Ortalama olarak saatlik harcadığı internet ise 10GB.
  • Data Saver, 720p 60 FPS kalitede 12 Mbps bitrate ile yayın sunuyor. Ortalama olarak saatlik harcadığı internet ise 4GB.
  • Competetive seçeneği rekabetçi oyunlar oynuyorsanız seçmeniz gereken seçenek. 720p görüntü kalitesi ve 120 FPS sunan bu seçenekte diğerlerinin aksine VSync kapalı ve saatte 6GB internet harcıyor.
Bunların haricinde bir de ''Custom'' adlı özelleştirebileceğiniz bir seçenek var. Buradan kendi çözünürlüğünüze göre görüntü kalitesini seçtikten sonra, yapmanız gereken bir adım var. İnternetinizin kaç Mbps olduğuna bakmak. Bunun için SpeedTest adlı siteye girin ve kaç Mbps download'a sahip olduğunuza bakın. Örneğin benim internetim 47 Mbps.

Eğer evde aynı anda interneti kullanan başka bireyler de var ise, sahip olduğunuz Mbps'ın %40 daha düşüğünü bitrate kısmından seçin. Eğer sizden başka interneti kullanan yok ise %20 daha düşük bir bitrate'i seçin.



Şimdi sıra geldi oyun oynamaya. Steam, Epic Store, Blizzard veya diğer platformlarda sahip olduğunuz bir oyunu aratmak için üstte bulunan ''Find your games'' kısmına tıklayıp oyununuzu aratın. Oyunu kütüphanenize ekledikten sonra ''Play'' kısmına basın.



İlk seferde, server ile aranızdaki iletişimi test etmek adına sizi biraz bekletecektir.



Maalesef ülkemizde Geforce Now'ın serverları bulunmadığı ve fiber internetin her evde olmadığı bu dönemlerde, siz de benimle aynı olan bu hatayı alabilirsiniz. Bunun nedeni önerilen minimum Mbps düzeyinin 50, serverlar ile aranızdaki maksimum pingin ise 40 olması. İkisini de sağlamadığım için böyle bir hatayla karşılaşıyorum. Aldırış etmeden ''Continue'' butonuna basıyoruz.



Oyunu eğer akşam saatlerinde açmaya çalışıyorsanız ve Founders paketine sahip değilseniz, böyle bir ekran çıkıyor. Bu, oyuna giriş için kaçıncı sırada olduğunuzu gösteren bir ekran. Genellikle kısa süren bu bekleme ekranını geçmek istiyorsanız, Founders paketini satın almanız gerekiyor.

Bu ekrandan sonra Steam hesabınızla giriş yapıp oyunu indire tıkladığınızda, oyun anında indirilip size oynamak için sunuluyor.

geforce-now-nasil-kurulur-14.png


Yüksek sayılabilecek gecikmeden kaynaklı olarak mouse'u sağa sola çevirdiğiniz zaman yaşanan gecikmeye alışmanız gerekiyor. Bu süreç benim için 30-40 dakika sürdü, ardından akıcı bir şekilde Doom gibi hareketli bir oyunu oynamaya başladım. Son olarak grafikleri en yükseğe alıyoruz ve oyunun tadını çıkarıyoruz.
 

Arif

80+ Bronze
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
704
internet altyapılarının gelişmesiyle uzun yıllar sonra depolama birimlerinin pek gücü kalmayacak sanırım
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
894,784
Mesajlar
8,207,668
Üyeler
138,406
Son üye
tahakuzgun
Top Bottom