Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

Corsair Carbide Delta RGB Oyuncu Kasası İncelemesi

 

Bugünkü incelememizde başarılı ekipman ve donanım üreticilerinden biri olan Corsair’ın Carbide serisi Delta RGB model oyuncu kasasını inceleyeceğiz. Mid-Tower boyutlarında olan bu kasa Asus, MSI, Gigabyte gibi dev anakart üreticilerinin RGB yazılımlarıyla uyumlu çalışabilen fanlara sahip, temperli camı ve şık tasarımı ile de oldukça öne çıkacak gibi görünüyor.

TASARIM

Kasanın genel tasarım diline baktığımızda kaba durmayan, zarif bir tasarımı olduğunu görüyoruz. Ön fan kısmı ise ortalama bir karartıya sahip ve fanların göz almadığını fakat rahatlıkla da görüldüğünü söylemek mümkün.

Kasanın detaylarına inip alt kısmına baktığımızda üçgen şekiller görüyoruz. Hemen sol tarafa konumlandırılan ufak Corsair yazısı gerçekten şık duruyor. Kasanın güzel yanı ise bu alt kısımda kalan ızgaralı yapı oldukça büyük tutulmuş. Kasanın hava akışı konusunda bir sıkıntı yaratmayacağını şimdiden söyleyebiliriz yani.

Kasanın üstüne baktığımızda orta boylarda bir güç tuşu görüyoruz ayrıca ufak bir aydınlatma olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Hemen yanında iki adet USB 3.0 Type-A portu görüyoruz. Sağ tarafında ise kombo jak kullanılmış, en sonda ise ufak bir reset tuşu konumlandırılmış. Bu kısımdaki eleştirimiz ise kombo jak yerine ayrı jaklar kullanılabilinirdi.

Kasanın üst kısmına baktığımızda alttakine göre daha ufak bir ızgaralı yapı görüyoruz bu kısım biraz daha büyük tutulabilirmiş. Fakat güzel olaylardan biri de ön portların üstündeki fan, sıvı soğutma kısmında mıknatıslı bir toz filtresi kullanılmış.

Üst kısımda kalan toz filtresinden bahsetmişken güç kaynağının hava aldığı alt kısıma konumlandırılan tak-çıkar özellikli toz filtresinden bahsetmemek olmazdı tabii ki. Ayrıca buradan baktığımızda da kasanın ayaklarının oldukça sağlam durduğunu söyleyebilirim.

Kasanın diğer güzel yanlarından biri ise kullanılan işlevsel PSU Cover olmuş. Hem kablolama için kauçuk delik bulunduruyor hem de PSU üzerinde bal peteği yapı ile hava açıklığı yaratıyor. Fakat genel anlamda kabloların gizlenmesi için kullanılan PSU Cover bizce oldukça gerekli bir parça.

Kasada oldukça dayanıklı temperli cam olduğundan bahsetmiştik. Fakat bu temperli camı tutan vidalar da özenle seçilmiş. Hem elinizle hem düz tornavida ile rahatlıkla açılan vidaların dibine ise konulan yumuşak kauçuk oluşabilecek zararlara karşı oldukça iyi düşünülmüş.

TEKNİK DETAYLAR

Form Faktör: Mid-Tower
Kasa Malzemesi: 
Çelik
Yan Kapak Malzemesi:
4MM Karartmalı Temperli Cam
Maksimum GPU Uzunluğu: 
33 Cm
Maksimum PSU Uzunluğu: 
18 Cm
Maksimum CPU Soğutucusu Boyu: 
16 Cm
Genişleme Yuvaları: 
7 Adet
Dahili Fanlar: Ön RGB 3 Adet, Arka 1 Adet
Anakart Desteği: 
Mini-ITX, Micro-ATX, ATX
Disk Yuvaları:
 x 2 3.5 inç, x 2 2.5 inç
Radyatör Uyumluluğu: 
120 mm, 140 mm, 240 mm, 280 mm, 360 mm
Boyutlar: 
440mm x 210mm x 450mm
Ağırlık: 
6.35 Kilo




Peki bu kasa bize disk desteği olarak neler sunuyor? PSU Coverın hemen arkasında kalan kısımda 2 adet 3.5 inç disk için kızaklı bir yuva görüyoruz. Hemen orta kısımda ise 2 adet 2.5 inç disk yuvalarını görüyoruz.

Gelelim en önemli kısımlardan biri olan kablolamaya. Toplam 4 adet kauçuk kablolama açıklığı bulunan kasanın kablolama konusunda herhangi bir sorun yaratacağını hiç sanmıyorum. Ekran kartına giden PCI Express güç kablosu için bile bir kablolama açıklığı konulmuş, bunlar gayet güzel detaylar. Toplamda ise 12 adet kablolama açıklığı bulunmakta.

Kasaya piyasadaki bütün sıvı soğutmaları takmanız mümkün. Fakat burada bazı ufak detaylar var maalesef. Üste 280 MM sıvı soğutma taktığınız zaman eğer iri bir mosfet soğutucunuz varsa oraya çarpma yapabilir, diğer bir olasılık ise CPU Power kablonuzun o bölgeye sıkışması.

Ön tarafındaki sıvı soğutma desteği ise 360 MM destekliyor fakat eğer standartın üzerinde uzunlukta bir PSU takarsanız HDD kızaklarının yerini değiştirmeniz gerekiyor ve bu da bu radyatörün öne takılmasını engelleyebiliyor. Fakat bu yazdıklarımızın dışında herhangi bir sorun yok yani gönül rahatlığıyla 240 MM sıvı soğutmalarınızı kullanabilirsiniz.

SONUÇ

Kasa Mid-Tower boylarında oldukça minimal bir tasarıma sahip. Büyük anakart üreticilerinin yazılımlarına uyan, kontrollü RGB fanlarıyla oldukça şık görünüyor. Ön kısımındaki havalandırma ızgaraları ile de hava akışı konusunda da oldukça iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Teknoloji Haberleri

AMD’nin DLSS’e rakip olarak çıkarttığı FSR teknolojisi yıllar içerisinde büyük gelişim gösterdi. Fakat FSR hâlâ bir donanım gereksinimi duymayan, yazılımla çalışan bir teknoloji. Haliyle...

Teknoloji Haberleri

CES 2025 fuarı tam hızıyla devam ediyor. Ülkemiz saatine göre gece geç saatlerde Nvidia’nın resmi sunumu yapıldı. Bu sunumla birlikte GeForce RTX 5000 serisi...

Teknoloji Haberleri

AMD’nin Ryzen 7 9800X3D işlemciden sonraki en güncel 3D V-Cache işlemcileri olarak olan Ryzen 9000X3D serisi diğer işlemcileri bugünkü CES fuarıyla birlikte resmi olarak...

Oyun Haberleri

Grand Theft Auto 6’nın çıkış tarihi hakkında spekülasyonlar sürerken, Rockstar Games’in ekibi 2025 çıkış penceresi konusunda oldukça net bir mesaj veriyor. GTA serisinin merakla...