Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

Microsoft
Microsoft

Oyun Haberleri

Microsoft, Call of Duty için 10 Yıllık Taahhüdünü Duyurdu!

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, bu sabah erken saatlerde Twitter’da önemli bir duyuru paylaştı. Şirketin Call of Duty’yi Nintendo Switch’e getirmek için 10 yıllık bir anlaşma yaptığını açıkladı.

Microsoft ve Activision Blizzard King’in birleşmesinin ardından Microsoft, Call of Duty’yi, Nintendo’ya getirmek için 10 yıllık bir taahhütte bulundu. Microsoft’un bir sonraki hareketi ne olursa olsun, daha fazla kişiye daha fazla oyun getirilmesine yardımcı olmaya kendini adamıştır.

Bir Nintendo platformuna ulaşan son franchise bölümü, 2013’te WiiU’da piyasaya sürülen Call of Duty: Ghosts idi. Nintendo Switch için yedi yıl boyunca hiçbir Call of Duty oyunu piyasaya sürülmedi.

Açıkçası, Microsoft tarafından yapılan düzenlemeler ve Activision Blizzard’ı satın almak için 69 milyar dolarlık anlaşma söz konusu olduğunda iki taraf için de stratejik olarak en karşıt olan şirket olan Sony’yi köşeye sıkıştırmak amacıyla yapılan bir hareket gibi duruyor. Microsoft, aynı 10 yıllık anlaşmayı Sony’ye teklif ettiğini zaten duyurdu ancak görünüşe göre henüz bir cevap gelmedi.

Microsoft

Dün, Başkan Yardımcısı ve Başkan Brad Smith de The Wall Street Journal’da kısa bir makale yayımladı ve Microsoft’un, Netflix’in Gişe Rekortmenliğine imza atan yapımlara karşı aldığı aksiyonlar gibi oyun alanında da yenilik yapmaya çalıştığını iddia etti. Açıklamalar, net bir şekilde hem bulut akışını hem de abonelik iş modelini içeren Game Pass’e yönelik olduğunu teyit etti.

Call of Duty’nin Nintendo Switch sürümünün, donanım kısıtlamalarından kurtulmaya çalışmak için platforma özgü mü yoksa bulut tabanlı mı olacağını bekleyip göreceğiz. Sıkça konuşulan Nintendo Switch Pro’nun gelecek yıl piyasaya sürülmesi de mümkün gibi duruyor, bu durumda Call of Duty bağlantı noktası yeni donanımdan yararlanabilir. Son olarak, konsol/PC sürümü yerine Call of Duty’nin mobil sürümünü taşıma olasılığını da göz ardı edemeyiz.

PC’den bahsetmişken, Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer ayrıca Call of Duty’yi en az on yıl daha Steam’de tutmayı da taahhüt etti ayrıca Microsoft’un, Activision Blizzard King ile birleşmeyi hallettikten sonra Steam üzerinden Call of Duty’yi aynı anda Xbox’a sunmaya devam edeceğini onayladı.

Microsoft’un,  Activision satın almaları sona erdiğinde Call of Duty ile müşterilere ulaşmak için Steam’i kullanmaya devam etmek istemesinden oyun camiası olarak memnunuz. Microsoft uzun süredir Steam’de ve bunu, oyuncuların bunu kabul etmesinden ve yaptığı işten memnun olduklarının bir işareti olarak alıyoruz. İşimiz, yalnızca Microsoft için değil, tüm Steam müşterileri ve ortakları için değerli özellikler geliştirmeye devam etmektir.

Microsoft, uzun vadeli bir Call of Duty taahhüdü için bize bir sözleşme taslağı teklif etti ve hatta gönderdi, ancak bu bizim için gerekli değildi çünkü

a) herhangi bir ortağın onları Steam’de oyun göndermeye kilitleyen bir sözleşmeye sahip olmasını istemeye inanmıyoruz.

b) Phil ve Microsoft’taki oyun ekibi bize yapacaklarını söylediklerini her zaman yerine getirdiler, bu nedenle niyetlerine güveniyoruz.

c) Microsoft’un ihtiyaç duyduğu platformlarda ve cihazlarda olmak için ihtiyaç duyduğu tüm motivasyona sahip olduğunu düşünüyoruz.

Aşkın Berbergil, 2003 yılında Ankara'da dünyaya gözlerimi açtım, başta Donanım Arşivi olmak üzere birçok yerde E-spor ve Gaming üzerine Editörlük yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Lise eğitimimi tamamladıktan sonra üniversite sınavı çalışmalarıma devam ediyorum. Profilimde bulunan sosyal medya hesaplarımı da takip edebilirsiniz.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, son dönemlerde oldukça kötü zamanlar geçiriyor. Geçtiğimiz aylarda ilk defa abone kaybetmeye başlayan platform,...

Oyun İndirimleri

Epic Games‘in bu haftaki ücretsiz oyunları INDUSTRIA ve LISA: Definitive Edition, oyunculara zengin ve çeşitli deneyimler sunuyor. Her iki oyun da kendi benzersiz atmosferleri,...

Sinema Haberleri

Dünyanın en çok aboneye sahip olan dijital içerik platformu Netflix, oldukça geniş bir içerik kütüphanesine sahip. Platform orijinal yapımlarının yanı sıra birçok farklı içeriğinde...

Oyun Haberleri

Fallout 76‘nın beklenmedik başarısı, oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı ve bir dönüm noktası olarak kabul edildi. Oyun, tek bir günde 1 milyon oyuncuya ulaşarak...