Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

5000TL Bütçe İle Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi -2017-

5000TL Bütçe İle Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi

Bugünkü sistem toplama rehberimizin konuğu 5000 TL bütçe ile topladığımız ve içerisinde Ryzen 5 1600 ile GTX 1070’in bulunduğu oldukça güçlü ve güncel sistemimiz oluyor. Bu sistemi verdiğimiz linkten toplu bir biçimde alırsanız ek olarak 500 lira kadar indirimle alabileceksiniz. Gelin bu performanslı sistemimizin bileşenlerine yakından bakalım.

TOPLADIĞIMIZ BU SİSTEMİN OYUN PERFORMANSI

Dilerseniz sistemimizin hazır toplanmış haline BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Anakart

Bilgisayarların en önemli bileşenlerinden biri olan anakart tercihimizi MSI’ın B350 PC MATE model koduna sahip anakartından yana kullandık, bu anakart orta seviye olmasına rağmen sunduğu özellikler ve bileşen kalitesiyle gerçekten başarılı işlere imza atıyor, ayrıca barındırdığı M2 SSD yuvası ve özel ses çözümleri ile oyunculara da göz kırpmayı başarıyor.

Teknik Detaylar

Chipset: AMD B350
Soket: AM4
Bellek Desteği: DDR4 1866/ 2133/ 2400/ 2667(OC)/ 2933(OC)/ 3200(OC) MHz
Bellek Kanal: Çift Kanal
Bellek Slotları: 4 Adet
Maksimum Bellek: 64 GB
PCI-Ex16: 2 Adet
SATAIII: 4 Adet
Çoklu GPU: 2-Way AMD® CrossFire™

BURAYA tıklayarak anakartımıza ulaşabilirsiniz.

İşlemci

Performanslı bir sistem kurarken en dikkat edilmesi gereken şeylerden biri olan işlemcimize gelelim. Sistemimizde işlemci tercihi olarak AMD’nin yeni ZEN mimarisine sahip Ryzen 5 1600 işlemcisini tercih ettik bu işlemci oldukça ileriye dönük ve performanslı bir işlemci. Ayrıca kutusunda bulunan stok fanı ile gayet başarılı bir soğutma performasına sahip.

Teknik Detaylar

Mimari: Zen
Soket: AM4
Çekirdek Sayısı: 6
Thread(izlek) Sayısı: 12
Base Frekans Değeri: 3.2 GHz
Maksimum Turbo Hızı: 3.6 GHz
Toplam L1 Önbellek: 576KB
Toplam L2 Önbellek: 3MB
Toplam L3 Önbellek: 16MB
Çarpan Kilidi: Açık
TDP: 65W
Soğutucu: Wraith Spire(Ledsiz)
Dahili GPU: Bulunmuyor

BURAYA tıklayarak işlemcimize ulaşabilirsiniz.

Ekran Kartı



Gelelim sistemimizin bel kemiği olacak olan ekran kartımıza, burada tercihimizi MSI’ın GTX 1070 Gaming X 8 GB modelinden yana kullandık. Bu ekran kartı işlemcimizle oldukça iyi bir performans vererek oyunlarda yüksek FPS değerleri almamıza imkân tanıyacak ayrıca MSI’ın özel soğutması sayesinde de herhangi bir ısınma sorunuyla karşı karşıya kalmayacağız.

Teknik Detaylar

Çekirdek Adı: GP104-200
Cuda Çekirdekleri: 1920
Çekirdek Hızları: 1797 MHz / 1607 MHz (OC Modu)-1771 MHz / 1582 MHz (Oyun Modu)
Bellek Hızları: 8108 MHz (OC Mode)-8008 MHz (Gaming Mode)
Bellek Boyutu: 8GB GDDR5 (256-bit)
Çıkışlar: DisplayPort x 3 (Versiyon 1.4) / HDMI (Versiyon 2.0) / DL-DVI-D
Güç Tüketimi: 150 W
Güç Konnektörleri: 6-pin x 1, 8-pin x 1

BURAYA tıklayarak ekran kartımıza ulaşabilirsiniz.

Bellekler

Sistemimizde bellek tercihi olarak GSKILL 16GB Ripjaws V 2X8 Kit belleklerini tercih ettik bu bellekler hem güzel bir soğutmaya hem de güzel bir görünüme sahip, 16 GB bellek günümüz için fazlasıyla yeterli olacaktır. Ek olarak belleklerimizin 2400 MHZ hız ve 15 CL gecikme değerlerine sahip olduklarını da belirtelim.

BURAYA tıklayarak belleklerimize ulaşabilirsiniz.

Depolama

Sistemimizin en önemli parçalarından bir diğeri ise tabiki de SSD’miz. SSD tercihimizi Corsair’ın 240 GB Force Le 200 modelinden yana kullandık, artık günümüzde 120 GB SSD kapasite konusunda yetersiz kalmaya başladığı için 240 GB SSD fiyat/performans olarak başarılı bir seçim olacaktır zaten anakartımızda bulunan M2 SSD yuvası sayesinde ileride SSD’nizi güncelleyebilirsiniz. Ayrıca bu SSD’nin ortalama 500 MB okuma ve yazma hızları sunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

BURAYA tıklayarak SSD’mize ulaşabilirsiniz.

Gelelim mekanik disk tercihimize, bu yöndeki tercihimizi Seagate’in Barracuda 1 TB HDD’sinden yana kullandık, bu disk saniyede 210 MB okuma hızlarına varan bir performans sunabiliyor bu değer bir mekanik disk için gayet iyi. Ayrıca diskimizin 7200 RPM hızında çalıştığını ve 64 MB önbelleğe sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

BURAYA tıklayarak sabit diskimize ulaşabilirsiniz.

Kasa Ve Güç Kaynağı

Gelelim sistemimizin iskeletine yani kasamıza bu yöndeki tercihimizi Corsair’ın oldukça şık bir kasası olan Carbide SPEC-ALPHA’dan yana kullandık bu kasa ekran kartımızla gerçekten çok uyumlu bir görüntü sağlarken sistemimizin kablolaması ve soğutmasını da oldukça başarılı bir şekilde sağlıyor.

BURAYA tıklayarak kasamıza ulaşabilirsiniz.

Gelelim sistemimize gelecek gücü sağlayacak olan güç kaynağımıza, burda da tercihimizi Corsair’dan yana kullandık, VS650 model güç kaynağımız bize 80Plus White sertifikası sunuyor ve gerçekten verimli bir güç kaynağı, ayrıca 12V kanalından bize 600 Watt güç sunmayı başaran bu güç kaynağı sistemimize fazlasıyla yetecektir.

BURAYA tıklayarak güç kaynağımıza ulaşabilirsiniz.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

2 Yorumlar

2 yorum var

  1. Doğan Emir Köse

    May 28, 2017 at 19:29

    Bu sisteme fiyat performans ürünü bir monitör önerirmisiniz.

  2. Sercan

    Eyl 15, 2017 at 18:58

    Acaba amd ryzen 5 yerine i7 7700 ve gtx 1070 yerine gtx 1060 6 gb alsam daha mantıklı olmaz mı ?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Rehber

Geçici bellek deposu olan RAM (Random Access Memory) bilgisayarın performansına büyük ölçüde etki eden bileşenlerin başında yer almaktadır. Bu nedenle yeni bir bilgisayar alınırken...

Teknoloji Haberleri

Samsung’un sevilen tabletlerinden biri olan Galaxy Tab S6 Lite, yeni ve daha uygun fiyatlı bir versiyonla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Resmi listelerde ve sertifikasyon...

Sistem Tavsiyeleri

Mini sistem toplama rehberlerimize bu sefer sistem performansını çok daha üst düzeylere taşıyan bileşenlerle devam ediyoruz. Çünkü bu sistemde şu an için dünyanın en...

Rehber

Gelişen teknoloji ile beraber birçok uygulama ve internet sitesi farklı mobil cihazlara da uygun versiyonları ile geliştirilmeye başlandı. Mobil sürüm sayesinde bir internet sitenin...