Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

2800 TL Bütçe İle En İyi Oyuncu Bilgisayarı Toplama

2800 TL Bütçe İle En İyi Oyuncu Bilgisayarı Toplama

Yeni sistem toplama rehberimizin konuğu 2800 TL bütçe ile topladığımız ve fiyatına göre efsane bir performans sunan ve içerisinde Gigabyte RX 580 4 GB sürümünden yanısıra AMD’nin fiyat performans işlemcilerinden biri olan Ryzen 5 1500X‘i barındıran oyuncu sistemimiz oluyor. Dilerseniz sistemimizin detaylarına bir göz atalım.

Belirlenen stok kısa sürede bittiği için fiyat maalesef artmıştır.
Dilerseniz BURAYA tıklayarak sistemin hazır toplanmış haline ulaşabilirsiniz.

ANAKART

Sistemimizin anakartını Asus’un PRIME A320M-K’sı olarak belirledik. Bu anakart PRIME serisi içerisinde bulunduğu için barındırdığı dayanıklı ve uzun ömürlü bileşenler ile rakiplerine göre bir avantaja sahip. Ek olarak uygun fiyatına rağmen özel ses çözümleri, M2 SSD desteği gibi kullanıcısı için önemli özelliklere sahip.

Teknik Detaylar

Yonga Seti: AMD A320
Bellek: 2X Slot MAX 32 GB DDR4 3200 MHZ(O.C) Çift Kanal
Depolama: 4 x SATA 6Gb/s port, Raid Desteği, 1X M2 Soketi
LAN: Realtek® RTL8111H Gigabit Ethernet, LanGuard
Ses: Realtek® ALC887 8-Kanal HD Audio
USB: 4X USB 3.1 Gen1, 2X USB 3.1 Gen1 Ön USB, 4X USB 2.0

 BURAYA tıklayarak anakartımıza ulaşabilirsiniz.

İŞLEMCİ

Sistemimizin en önemli parçalarından biri olan işlemcimizi ise AMD’nin fiyat/performans oranı oldukça yüksek olan Ryzen 5 1500X’inden yana kullandık. Bu işlemci uygun fiyatına rağmen sunduğu 4 Çekirdek-8 İzlek ile rakiplerine oranla yüksek bir performans sunmayı başarıyor ayrıca kutusunda barındırdığı Wraith Spire soğutucusu ile başarılı bir soğutma ve görüntü sunmayı başarıyor.

Teknik Detaylar

Çekirdek Sayısı: 4
İzlek Sayısı: 8
CPU Temel Frekansı:  3.5 GHZ
CPU Turbo Frekansı: 3.7 GHZ
Toplam L1 Önbellek: 384 KB
Toplam L2 Önbellek: 2 MB
Toplam L3 Önbellek: 16 MB
Çarpan Kilidi: Açık
TDP: 65W 14 NM Üretim

 BURAYA tıklayarak işlemcimize ulaşabilirsiniz.

BELLEK

Sistemimizde bellek tercihi olarak Corsair’in 8 GB Vengeance LPX 2400 MHZ belleğini tercih ettik, bu bellek miktarı günümüzde oyuncular için yeterli oluyor tabi ileride bu bellek miktarını dilerseniz yükseltebilirsiniz. Ayrıca belleğimizin 16 CL gecikme değerine sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

 BURAYA tıklayarak belleğimize ulaşabilirsiniz.

EKRAN KARTI

Gelelim bir oyuncu sisteminin en önemli parçası olan ekran kartımıza. Sistemimizde Gigabyte’ın Aorus RX 580 4 GB modelini tercih ettik, RX 500 serisi ekran kartları bilindiği üzere son 2 aydır dünyada hem mining hem de oyun konusunda oldukça başarılı oluyor. Buna ek olarak Gigabyte’ın başarılı tasarımı ve soğutması bu performansa eşlik etmeyi başarıyor.

Teknik Detaylar

GPU Çekirdek Frekansları: OC mode: 1380MHz, Gaming mode: 1365MHz
Bellek Miktarı: 4 GB
Bellek Frekansı: 7000 MHZ
Bellek Arayüzü: 256 Bit
Üretim Teknolojisi: 14 NM
TDP Değeri: 185W

BURAYA tıklayarak ekran kartımıza ulaşabilirsiniz.

DEPOLAMA

Gelelim depolama tercihimize, bu yöndeki tercihimizi Seagate’in Barracuda 1 TB diskinden yana kullandık, bu disk saniyede 210 MB okuma hızlarına varan bir performans sunabiliyor ki bu değer bir mekanik disk için gayet iyi. Ayrıca diskimizin 7200 RPM hızında çalıştığını ve 64 MB önbelleğe sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

 BURAYA tıklayarak sabit diskimize ulaşabilirsiniz.

GÜÇ KAYNAĞI

Yüksek performans parçalarımızı topladık geriye bunları besleyecek olan parçamız olan güç kaynağımız kaldı. Bu yöndeki tercihimizi Corsair’ın VS 550 model koduna sahip 550 Watt değer sunabilen ve bu değeri 80 Plus verimlilik ile sunan, buna ek olarak 12V kanalından 504W sunabilen başarılı bir güç kaynağından yana kullandık.

 BURAYA tıklayarak güç kaynağımıza ulaşabilirsiniz.

KASA

Sistemimizin bel kemiği olan kasamız ise Corsair’ın Carbide Spec-01‘i oluyor. Bu kasa uygun fiyatına rağmen sunduğu başarılı tasarım, kablolama desteği ve malzeme kalitesi ile sistemimizde yer buluyor.

 BURAYA tıklayarak kasamıza ulaşabilirsiniz.

OYUN TESTLERİ

Bu fiyat/performans sistemimizin oyun testlerine baktığımızda ise fiyatının üzerinde oldukça başarılı FPS değerlerine imza attığını görüyoruz. Ve bu değerleri herhangi bir darboğaz, drop, donma gibi sorunlara yol açmadan sorunsuz bir şekilde sunmayı başarıyor.

FPS Değerleri

PREY: 1080P-Very High Ortalama 90 FPS GPU MAX 74°

Battlefield 1: 1080P-Ultra Ortalama 80 FPS GPU MAX 74°

Grand Theft Auto 5: 1080P-Very High Ortalama 60 FPS GPU MAX 73°

Counter Strike Global Offensive: 1080P-Ultra Ortalama 200 FPS GPU MAX 73°

SONUÇ

Elimizdeki bütçe 2800 TL gibi düşük-orta seviye bir bütçeydi biz bu bütçeyle kullanıcısına en yüksek performansı sunmayı hedefleyen bir sistem topladık. Sistemimizde kullandığımız Ryzen 5 1500X ve Gigabyte RX 580 ikilisi bu fiyat seviyesinde gerçekten başarılı işlere imza atmayı başardı ve bizi hedefimize ulaştırdı.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

2 Yorumlar

2 yorum var

  1. Erdem

    Haz 26, 2017 at 21:49

    Abi lanet olsun battlefield 1 de o bölümde adam kafasına kask taktığı için çoğu alan kısıtlı gözüküyor fps artıyor. Lütfen o kadar türknet 70 80mb internetin var bf1 64 kişilik verdun height argonne ormanı gibi ekran kartı isteyen maplere girde ekran kartı biraz zorlansın.

  2. Fettah Efendi

    Tem 6, 2017 at 10:16

    s.a hocam stoklar bitmiş nezaman stoklar gelir bi bilgin varmı acaba ?

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

Oyun İndirimleri

Epic Games Store, her hafta olduğu gibi bu hafta da oyunseverlere ücretsiz oyunlar sunmaya devam ediyor. Bu haftanın ücretsiz oyunları arasında “Call of the...

Rehber

Geçici bellek deposu olan RAM (Random Access Memory) bilgisayarın performansına büyük ölçüde etki eden bileşenlerin başında yer almaktadır. Bu nedenle yeni bir bilgisayar alınırken...

Teknoloji Haberleri

Samsung’un sevilen tabletlerinden biri olan Galaxy Tab S6 Lite, yeni ve daha uygun fiyatlı bir versiyonla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Resmi listelerde ve sertifikasyon...

Rehber

Gelişen teknoloji ile beraber birçok uygulama ve internet sitesi farklı mobil cihazlara da uygun versiyonları ile geliştirilmeye başlandı. Mobil sürüm sayesinde bir internet sitenin...