Connect with us

Merhaba, ne aramıştın?

İnceleme

1700 TL Bütçe İle Güncel Sistem Toplama

1700 TL BÜTÇE İLE GÜNCEL SİSTEM TOPLAMA

Düşük bütçeli sistem toplama rehberlerimize bir yenisi ile devam ediyoruz. Son topladığımız iki sistem bilindiği üzere Ryzen APU üzerine kurulmuş ve ileride ekran kartı alacak kullanıcılar için büyük fırsatlar sunmuştu. Yeni sistemimizde ise giriş seviyesi Nvidia Geforce bir ekran kartı kullanmayı tercih ettik. Ayrıca sertifikalı 350W güç kaynağı ile ileriye dönük geliştirmelere önü açık.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak sistemin toplanmış haline ulaşabilirsiniz.

ANAKART

Sistemimizin bel kemiği olan anakartımızı Asus’un Prime A320M-K modeline sahip anakartından yana kullandık. Bu anakart Prime serisi olduğu için dayanıklı bileşenlere sahip. Ayrıca özel ses çözümü ile giriş seviyesi oyuncular için oldukça başarılı işler çıkartıyor.

Teknik Detaylar

Soket: AMD AM4
Çipset: AMD A320
İşlemci Desteği: Ryzen İşlemciler, 7. Nesil APU, AM4 Soket Athlon
DDR4 Bellek Desteği: 2133/ 2400/ 2667(OC)/ 2933(OC)/ 3200(OC)+ Mhz
Bellek Kanal: Çift Kanal
Depolama: 6 Adet Sata 3
Maksimum Bellek: 32 GB, Toplam 2 Slot
Genişleme Yuvaları: 1 x PCIe 3.0 x16, 2 x PCIe 2.0 x1
Arka Usb Portları: 4 x USB 3.1 Gen 1, 2 Adet USB 2.0
Ses: Realtek ALC887 8-Kanal HD Codec
Boyut: m-ATX

Dilerseniz BURAYA tıklayarak anakartımıza ulaşabilirsiniz.

İŞLEMCİ

Sistemimizde işlemci olarak AMD’nin bir bakıma yenilenip geliştirilmiş bir işlemcisi olan Athlon x4 950 işlemcisi kullandık. Bu işlemci FM2+ sokette bulunan x4 860K ile benzer özellikler gösteriyor fakat yeni bellek kontrolcüsü, AM4 soket desteği gibi bazı geliştirmeler ve iyileştirmelere sahip. Üstelik 4 çekirdeği ile bize oldukça yeterli bir performans sunacaktır.

Teknik Detaylar

Soket: AM4
Çekirdek: 4
İzlek: 4
İşlemci Temel Frekansı: 3.5 GHZ
İşlemci Turbo Frekansı: 3.8 GHZ
Toplam L2 Önbellek: 2 MB
Çarpan Kilidi: Açık
Üretim Teknolojisi: 28nm

TDP: 45/65W

Dilerseniz BURAYA tıklayarak işlemcimize ulaşabilirsiniz.

EKRAN KARTI


Ekran kartımız ise NVIDIA’nın fiyat performans konusunda oldukça iddialı bir modeli olan GT 1030 ekran kartı oluyor. Bu ekran kartı oldukça düşük güç tüketimine karşın yeni mimarisi ve GDDR5 bellekleri ile günümüz oyunlarını 1080P çözünürlük ve düşük-orta ayarlarda rahatlıkla oynatmayı başarıyor. Üstelik seçtiğimiz Asus Phoenix model bu kart GT 1030’lar arasında en güçlü çözüm oluyor.

Teknik Detaylar

GPU: GP108-300
GPU Frekans: OC Mod – GPU Boost Clock : 1531 MHz , GPU Base Clock : 1278 MHz
Gaming Mod (Default) – GPU Boost Clock : 1506 MHz , GPU Base Clock : 1252 MHz
Bellek Frekans: 6008 MHz
Cuda Çekirdeği: 384
Bellek Veriyolu: 2 GB 64 Bit
Bellek Türü: GDDR5
Üretim Teknolojisi: 14nm
TDP: 30W
Güç Konnektörleri: Gerekmiyor
Boyutlar: 18.4 cm Uzunluk, 11.1 cm Yükseklik, 3.6 cm Yükseklik

Dilerseniz BURAYA tıklayarak ekran kartımıza ulaşabilirsiniz.

BELLEK


Bellek tercihimiz ise Crucial’den yana oldu. Bu bellek uygun fiyatlı fakat Micron chiplere sahip. Ayrıca 2133 MHZ frekansında çalışıyor ve bir slotumuz boşta kaldığı için ileride 16 GB ram yükseltmesine imkan tanıyor.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak belleğimize ulaşabilirsiniz.

DEPOLAMA

Bütçemiz oldukça kısıtlı olduğu için maalesef sistemimizde SSD’ye yer veremedik. Bunun yerine Seagate’in Barracuda serisi 1 TB HDD’sine yer verdik. Bu disk 64 MB cache ve 7200 RPM dönme hızına sahip. Yapılan testlerde ise 210 MB/s okuma-yazma hızlarına ulaştığını görmek mümkün.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak sabit diskimize ulaşabilirsiniz.

KASA VE GÜÇ KAYNAĞI


Sistemimizi taşıyacak olan kasamız ise Hiper’in Cronos Gaming modeli oluyor. Bu model uygun fiyatına rağmen full pencereli yan kapağa sahip. Ayrıca 3 adet sessiz mavi LED’li fan ile birlikte geliyor.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak kasamıza ulaşabilirsiniz.

Gelelim sistemimize güç verecek olan PSU’muza. Burada tercihimizi Nagas’ın 350W bir güç sunan AO350 modelinden daha kullandık. Bu PSU uygun fiyatlı fakat 80+ Bronze sertifikasına sahip ve yaptığımız testlerde GTX 1060 gibi bir ekran kartını sorunsuz olarak beslemeyi başardı.

Dilerseniz BURAYA tıklayarak PSU’muza ulaşabilirsiniz.

Sistemimizde hem görüntü hem de soğutma açısından bir katkı olması açısından ek olarak GamePower’ın 12 CM LED’li fanını tercih ettik. Ve bu fanı kasamızın arka kısmına konumlandırdık.

SİSTEMİN PERFORMANS TESTLERİ


Oyun testlerimize günümüzün en çok oynanan E-Spor oyunlarından biri olan Counter Strike: Global Offensive ile başlıyoruz. 1080P düşük ayarlarda yeni Dust_2 haritasında ortalama olarak 120-140 FPS civarlarında sonuçlar almayı başardık.

Diğer bir oyun testimiz ise günümüzün en çok sevilen bir oyunu olan PUBG oluyor. 1080P düşük ayarlarda ortalama olarak 40-50 FPS civarlarında akıcı bir oyun deneyimi yaşamayı başardık.

Son oyun testimiz ise sizlerden oldukça fazla istek alan ve günümüzün yükselen oyunlarından biri olan Rainbow Six Siege oluyor. 1080P orta ayarlarda ortalama olarak 60-70 FPS civarlarında oldukça akıcı bir oyun deneyimi yaşadık.

SONUÇ

Bütçemiz belirttiğimiz gibi 1700 TL’idi. Elimizdeki kısıtlı bütçe ile hem ileriye dönük hem de günümüz oyunlarını 1080P düşük ayarda akıcı oynatabilecek bir sistem toplamak istedik. Yaptığımız oyun testlerine bakılırsa bu isteğimize ulaştığımızı görüyoruz.

1998 Ankara doğumluyum, uzun yıllardır Donanım Arşivi'nde web sitesi yöneticiliği yapıyorum. Sizlere ürün incelemeleriyle ve teknoloji haberleriyle güncel, doğru içerikler sunmayı hedefliyorum. Aynı zamanda Donanım Arşivi Forum'da da yöneticilik yapmaktayım.

Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da ilginizi çekebilir

İnceleme

Yıllardır çok sayıda oyuncu monitörü inceledik. Bunlar arasında uygun fiyatlı ürünler de bulunuyorken çok daha pahalı ürünler de bulunuyordu. Bugün inceleyeceğimiz Gamepower Rapid 27...

Telefon Haberleri

Oppo, yeni fiyat performans odaklı telefonu Oppo A3 Pro  modeli ile akıllı telefon pazarında yeni bir sayfa açıyor. İşte telefonun teknik özellikleri. Oppo A3...

Teknoloji Haberleri

Nvidia, GeForce RTX 4090 ekran kartını piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra bazı kullanıcılar bu ekran kartlarının 12VHPWR adı verilen yeni güç konnektörlerinin eridiğini,...

Oyun Haberleri

Manor Lords, şehir kurma oyunları tutkunları arasında büyük heyecan uyandıran bir oyun olarak öne çıkıyor. Steam’in en çok arananlar listesinde zirveye yerleşen bu oyun,...